Reg. Nr: 68537/066/067

Bijzonder Nepal

 

Een minitrek, de jungle, steden, cultuur en natuur, homestay, een binnenlandse vlucht, de lokale bus, ... dit bijzonder gevarieerde programma laat u alle facetten van Nepal zien.  Een verkenning van verschillende delen van het land waarbij u kennismaakt met de Nepalese gastvrijheid en indrukwekkende schoonheid van de Himalaya.  Een aanrader voor mensen met een avontuurlijke ingesteldheid die Nepal van binnenuit willen leren kennen. 

 

De eerste onderdompeling in de Nepalese cultuur gebeurt in de koningssteden Kathmandu en Patan met zowel geleid bezoek als vrije tijd.  De derde koningsstad (Bhaktapur) wordt bezocht op het einde van de reis.  

In Pokhara aan het Fewa-meer, en in bergdorpje Bandipur, bent u dicht bij de bergen en hebt u bij mooi weer een fantastisch zicht op de Himalaya bergtoppen en heuvels vol rijstterrassen. 

De minitrek naar Panchase Bhanjyang geeft u in slechts 2 dagen het échte gevoel van trekking, even weg van de bewoonde wereld met een overnachting in een trekkerslodge.  Deze weinig belopen route aan de voet van de Annapurna's brengt u langs prachtige wandelpaden in de ongerepte natuur.  Je komt door bossen, langs velden en plaatselijke dorpjes waar de invloed van het toerisme erg beperkt is gebleven.

In het Chitwan Nationaal Park hebt u de kans om de jungle te zien vanop de rug van een olifant, vanuit een houten kano of tijdens een wandeling met natuurgids.  Dit natuurpark aan de grens met India zorgt voor de bescherming van o.a. de bedreigde Bengaalse tijger, neushoorns, krokodillen, beren, slangen, hertachtigen, ontelbare vogelsoorten, enz. 
We kiezen hier bewust voor verblijf in een jungle lodge in het afgelegen Meghauli, een klein dorpje aan de rand van het natuurpark.

Na de jungle wordt het dorpsleven in het heuvelland verkend.  Een verblijf in de dorpen Dadhikot en Balthali gunnen u een blik op het leven van de lokale bevolking.
Cultuur en religie komen hier aan bod tijdens een uitstap naar Namobuddha, Bhaktapur en Panauti.

Het vervoer en de overnachtingsplaatsen tijdens deze reis zijn zeer gevarieerd.  Een avontuurlijke ingesteldheid zal u laten genieten van deze kennismaking met het échte Nepal (homestay, lokale bus) ; terwijl mooie karakteristieke hotels, privé vervoer en een binnenlandse vlucht zorgen voor de nodige afwisseling en een ontspannen manier van reizen. 

De ideale reisperiode voor "Bijzonder Nepal" is vanaf half september tot eind mei.

Vraag ons om meer info indien u een verlenging wenst van deze reis.

 

 

Region all
Price  1066
Grade

Duration 17 dagen ter plaatse
Favourable Season heel het jaar door
Accommodatie standaard hotel/ guesthouse (9 nachten) ; jungle lodge (2 nachten)
Datum vrije vertrekdata
Soort reis Pakketreis voor individuele reizigers, kan worden aangepast aan uw wensen
Leeftijd voor alle leeftijden

 

inbegrepen indien vermeld: B (breakfast) ; L (lunch) ; D (dinner)

dag 1
-

Uw aankomst in Kathmandu. Airport pick-up en transfer naar koningsstad Patan, aan de rand van Kathmandu.

hotel

dag 2
B

Bezoek aan Patan in de voormiddag. In de namiddag een bezoek aan Swayambunath (de apentempel), waarna de gids u naar het hotel in Kathmandu brengt.

hotel

dag 3
B

Vrije dag in Kathmandu (suggestie: bezoek aan de ochtendmarkt, durbar square en Thamel)

hotel

dag 4
B

De toeristbus (ong. 5 uur onderweg) brengt u vandaag via velden, heuvels, rivieren, steden en dorpen tot in Dumre, waar u wordt opgewacht voor een verblijf in het mooie bergdorpje Bandipur.

hotel

dag 5
B

Vrije ochtend in Bandipur en ong. 2 uurtjes toeristbus in de namiddag tot in Pokhara, de stad aan het Fewa meer.

hotel

dag 6
B

Dagwandeling naar de World Peace Pagoda: een kort boottochtje en verder te voet tot op de heuveltop, vanaf waar bij helder weer een mooi zicht is op de Himalaya en het Fewa meer.  Later wandelen we in 2 uurtjes weer bergafwaarts.

hotel

dag 7
B,L,D

Begin van de 2-daagse minitrek: na een taxirit van ongeveer een uurtje begint de wandeling naar Panchase Bhanjyang. Overnachting in een trekkers lodge.

trekkers lodge

dag 8
B,L

In de vroege ochtend naar Panchase Danda voor de zonsopgang, en na het ontbijt in de lodge wandeling bergafwaarts en een kort stukje in de bus tot we terug in Lakeside zijn.

hotel

dag 9
B

Vrije dag in Pokhara (optie: paragliding)

hotel

dag 10
B,D

Met de toeristbus naar Chitwan, waar we worden ontvangen door het jungle team van de afgelegen lodge in het rustige dorpje Meghauli.

jungle lodge

dag 11
B,L,D

Verkenning van de jungle onder leiding van de plaatselijke jungle-gidsen. (junglewandeling, olifantenbad, kanotocht, olifantsafari voor wie wil, Tharu cultureel programma)

jungle lodge

dag 12
B

Einde van het junglebezoek. Met een binnenlandse vlucht komen we snel in Kathmandu, waar we worden opgewacht door onze gids voor een bezoek aan Pashupatinath (Hindoe tempel en begraafplaats) en Boudhanath (Boeddhistische stupa en omliggende kloosters).

guesthouse op het platteland

dag 13
B, D

Met de lokale bus naar Khopasi (totaal ong. 2 uur onderweg).  Vanaf daar 40 min. wandelen tot aan de homestay gelegen in het idyllische Balthali. Na de lunch een verkenning van het traditionele dorp en omgeving.

homestay

dag 14
B,D

Daguitstap (te voet) naar het Boeddhistische klooster Namobuddha en terug.  Tijdens deze mooie wandeling ziet u enkele plaatselijke dorpjes en vooral veel groen: bossen, velden en rivieren in het heuvelland.  Het klooster is gelegen op een heuveltop vanaf waar u de omgeving kunt overzien.  De monniken leven hier in alle rust en laten u graag kennismaken met hun religie.

homestay

dag 15
B

Na het ontbijt gaan we in een half uurtje terug tot Khopasi, voor de bus naar Panauti.  Na een kort bezoek aan dit lieflijke stadje, brengt de bus ons weer naar Dadhikot.

guesthouse

dag 16
B

wandeling met gids (1,5 uur) naar Bhaktapur en terug, voor bezoek aan deze koningsstad

guesthouse

dag 17
B

Vrije dag in Dadhikot. Vervoer naar de luchthaven voor uw vertrek huiswaarts.

 

 

Cost Details

Prijs:        (geldig voor reizen tot eind juni 2019)


€1066 per persoon*


*Prijs per persoon bij boeking voor 2 personen ; deze reis kan geboekt worden vanaf 1 persoon (vraag ons naar de prijs) ; voordeelprijs bij meer dan 2 deelnemers.

 

Inbegrepen
 • alle vervoer ter plaatse volgens het programma (incl. binnenlandse vlucht)
 • alle overnachtingen
 • maaltijden zoals aangegeven in het dagschema 
 • stadsgidsen op dag 2, dag 12 en dag 16
 • inkomgelden culturele sites bij geleid bezoek
 • wandel- en cultuurgidsen op dagen 6, 7, 8, 13, 14 en 15
 • boottochtje op dag 6
 • toegang Chitwan Nationaal Park
 • jungle programma olv natuurgids in Chitwan
 • administratiekost
Niet Inbegrepen
 • internationale vlucht & luchthaventaksen
 • visum voor Nepal
 • uw reis-, ziekte- en annulatieverzekering
 • middag- en avondmaaltijden (tenzij aangegeven)
 • dranken en extra's
 • de gebruikelijke fooien

persoonsgegevens

Volledige Naam:*
E-Mail:*
Herhaal E-Mail
Postadres :
Land
Postcode
Telefoon
Gsm

Reisgegevens

Naam Van De Reis /Trekking:*
Bericht :
Typ De Tekst:*
captcha

All Rights Reserved. Copy Rights Protected
Members Of: tan tan tan
Powered By: Web Creation