Reg. Nr: 68537/066/067

GASTEN BOEK
 • nieuwe vrienden
  nieuwe vrienden Luc

  Dag Annemie en Dinesh

   

  Ik wil jullie nog eens laten weten hoe fantastisch goed ik het gehad heb tijdens het gehele verblijf in jullie avontuurlijk Nepal.

  Ik zie nog klaar voor mij de eerste stap uit de vlieghaven en een armzwaaiende en breed lachende Umesh die mij kwam opvangen.

  Het reisprogramma stak zeer goed in elkaar: Beginnen met een cultureel stadsbezoek wat de gelegenheid geeft te bekomen van een toch ietwat vermoeiende vliegreis. Zo konden we uitgerust aan de trekking beginnen die door zeer gevarieerde natuurgebieden liep.

  De rustdag in Pokhara kwam van pas om op ons gemak te kuieren door het mooie stadje. Om alle facetten van Nepal van dichtbij mee te maken mochten we naar Chitwan. Tot slot bracht Bhaktapur ons terug naar de heel oude geschiedenis van jullie mooie land.

  Wie Nepal bezocht heeft en de Everest niet gezien heeft, heeft letterlijk een van de hoogtepunten gemist. Dank dat jullie ons die gelegenheid geboden hebben.

  Verder heb ik fantastische nieuwe vrienden gemaakt en blijven we met mekaar contact houden. Binnenkort komen we bij ons thuis bij mekaar om alle mooie herinneringen op te halen.

  Nog heel veel lieve groeten aan al die fijne mensen die we bij jullie leren kennen hebben, succes met jullie onderneming en met de opgroei van de kindjes!

   

  Luc, Limburg, België

 • erg goed bevallen
  Esther en Jan erg goed bevallen

  Hallo Annemie en Dinesh,

   

  Excuses voor de late reactie, het was vorige week meteen weer erg druk met het werk zodat het er bij inschoot.

   

  De reis is erg goed bevallen. Nepal is een prachtig land met erg aardige mensen, ondanks de moeilijke omstandigheden waarin veel mensen leven.

   

  De tijd van de reis vonden wij perfect (weinig toeristen in de bergen maar wel erg mooi weer).

   

  Zowel Umesh als Hari (waarschijnlijk schrijf ik zijn naam verkeerd) hebben ons erg goed en vakkundig geholpen en ik denk dat de reis die we gemaakt hebben (en jullie in elkaar gezet hebben) een goede eerste indruk geeft van het land.

   

  We zijn een paar keer (op eigen initiatief) afgeweken van het programma (de trekking hebben we wat langer gemaakt en de rafting wat korter) en ook dit vonden zowel Umesh als Hari geen probleem.

   

  We denken eraan om weer terug te gaan voor een langere trekking, en zullen, als het zover is, jullie zeker weer contacteren.

   

  We hebben jullie site gevonden nadat we besloten hadden naar de Himalaya (Nepal) te gaan. Door deze zoektermen in google te zetten (Nepal, trekking, himalaya, december, etc) kwamen we onder andere bij jullie site terecht. En omdat jullie individuele adviezen en reizen maken (ipv groeps-reizen) sprak ons dit het meeste aan.

   

  We zullen proberen veel reclame te maken en wellicht nemen we snel weer contact op voor een nieuwe trekking.

   

  Nogmaals bedankt!

   

  Groeten,

  Esther en Jan, Nederland

 • 10x beter dan de hooggespannen verwachting
  10x beter dan de hooggespannen verwachting Gabriel

  Beste Annemie,

  een kort berichtje om jullie te bedanken en feliciteren voor de prachtige organisatie.
  De reis, alhoewel ik iemand ben met de voeten op de grond, ik reeds van KTM naar Lhasa was geweest en je tegenwoordig alles in preview kan zien op internet, is nog 10x beter geweest dan de hooggespannen verwachting.

  Ik zal jullie zeker aan bevelen indien iemand in de toekomst plannen heeft voor Nepal. Doe ze de groeten in nepal (Prim, Narra en Umesh..) en als ik wat meer tijd heb stuur ik nog wat fotos na.

  prettig weekend

   

  Gabriel, België

 • zeer tevreden
  familie Menting zeer tevreden

  Hallo Annemie, Dinesh, en onze gidsen en dragers Prem, Nara, Bikram en Manjil 
   
  Wij, een zespersoons Nederlands gezin met volwassen kinderen, kijken zeer tevreden terug op onze Nepal reis. En wij zullen jullie aanbevelen bij een ieder die van plan is met een kleine groep een rondreis door Nepal te maken omdat: 
   
  - Jullie goed aansloten bij al onze verzoeken en wensen voor een rondreis. 
  - Alles goed geregeld was, van vervoer, overnachtingen, tot gidsen en dragers. 
  - Dat jullie per email steeds snel antwoord gaven op de gestelde vragen. 
  - Jullie zeer vriendelijke en gastvrije mensen zijn.
  - Dat jullie zorgen voor goede werkomstandigheden voor gidsen en dragers. 
  - Tijdens de Poonhilltrekking alles konden vragen aan Prem over Nepal. 
  - En de prijs was in vergelijking met andere reisorganisaties zeer gunstig. 
   
  Wij hebben genoten, en genieten nu na met prachtige filmpjes en foto's.
   
  Familie Menting
  Didam, Nederland

 • hoogtepunt van de reis
  hoogtepunt van de reis Pauline, Elise, Justine en Elien

  Dag Annemie,

   

  We hebben zeer hard genoten van Nepal en de trekking was echt een hoogtepunt van de reis!

  Het was een zeer leuke groep en we waren ook zeer tevreden over Manjil, Rachit en Nara.

  Hopelijk gaat de angst voor Nepal snel over, wij zullen het in ieder geval aan iedereen doorvertellen!

   

  Groetjes aan iedereen!

   

  Pauline, Elise, Justine en Elien uit Oudenaarde
  trekking in juli 2015

 • een liefde erbij
  Tinne een liefde erbij

   

  Ik heb er weer een liefde bij, denk ik.  Helemaal gek op een land, landschappen en vergezichten, prachtige kleuren, een heerlijk klinkende taal, een boeiende cultuur met haar schitterende verhalen en tradities, ... maar misschien nog het meest op de stralende glimlachen en de glinsterende donkere ogen.

  Ik heb een plek mogen ontdekken waar ik me sinds lang zorgenvrij gevoeld heb, een plek waar ik op en top genoot van echtheid en puurheid, van vrijheid ook. Van eenvoud, van heerlijke geuren, van de zon op mijn snoet...

  en van de vriendschap van al jullie fijne gidsen.

   

  Het was fantastisch en onvergetelijk!

   

   

  november 2016

 • onze meest intense reis ooit
  onze meest intense reis ooit Staf, Cecil, Chris en Hilaire

  Dag Annemie & Dinesh,

   

  We zijn een weekje terug thuis en weer helemaal opgeslorpt door onze  Westerse 'way of life'. MaarNepal blijft door ons hoofd spoken.  Het is niet in één woord te vatten. Enkel superlatieven komen in de buurt: verbluffend en veelzijdig, maar ook wel eens verbijsterend en confronterend. De ongelooflijk lieve mensen, de majestueuze omgeving - niet alleen de bergen - de geuren en kleuren, de verhalen ... alles maakte onze reis tot de meest intense die we ooit beleefden. 

   

  Het feilloze verloop was niet mogelijk geweest zonder jullie organisatie. Zelfs een wilde algemene staking kon ons programma niet verstoren ... geweldig toch?!? 't Was gewoon perfect, hoe jullie al die activiteiten voor ons verpakten in een ideale kennismaking met de ongelooflijk vele facetten van Nepal: Sanjit als 'the perfect guide who became a real friend' met Sonam en Deepu als dragers-kameraden  op de trekking, jullie minzame chauffeur die altijd lachte en  overal op ons wachtte zodat wij nooit tijd verloren,  en jullie lieve kok- & huishoudhulp die ons samen met jullie verwende tijdens ons verblijf in jullie 'Atithi House'. Die 3 dagen vormden voor mij een hoogtepunt van onze reis. Misschien niet het meest spectaculaire, maar wel één van de meest beklijvende. Ochtendwandelingen op het Nepalese platteland terwijl er op de terrasvelden naarstig gewerkt wordt. Ik kwam langs unieke plekjes en kreeg overal een 'Namaste'. En dan jouw gidsbeurt door jullie door de aardbeving getroffen dorp en de ontvangst met thee bij jullie vrienden thuis. Hartverwarmend en een aanrader voor elke Nepal-reiziger!

   

  De manier waarop jullie onze 1ste kennismaking met Nepal organiseerden,  heeft ons helemaal ingepakt. Er komt vast wel een of ander vervolg ... Houd jullie werk ginder zeker vol. Jullie en jullie ploeg, Sanjit & Co,  maken, zeker op termijn, een verschil voor jullie leefomgeving en dus ook voor Nepal. Hopelijk krijgen jullie snel (nog) meer steun vanuit 'onze' wereld. Het feit dat de Lonely Planet-baas Nepal uitriep tot dé bestemming voor 2017 kan hieralleen maar bij helpen. Voor ons was het dé bestemming van ons leven.

   

  Doe de groeten aan Sanjit en iedereen ginds en tot de volgende keer,

   

  Staf, Cecil, Chris & Hilaire (België)

  reis in november 2016

   

 • een perfecte vakantie
  rita en dirk een perfecte vakantie

  Dag Annemie en Dinesh,

   

  Graag willen wij jullie bedanken voor de fantastische reis welke jullie ons lieten beleven. Het 3weekse programma werd volledig door jullie ingevuld : 12daagse trekking Gokyo-Renjo, bezoek aan de koningssteden Kathmandu, Pathan en Bhaktapur, ontdekking Chitwan jungle en als afsluiter verblijf bij jullie in Dadhikot.

  Schitterend hoe vlot alles is gegaan : gidsen met boeiende verhalen, taxi’s die steeds op tijd kwamen, nette hotels waar we heerlijk konden ontbijten, bagage welke achterna werd vervoerd…

  Wij dienden enkel te genieten, de organisatie werd schitterend door jullie gedaan. Een perfecte vakantie met cultuur, natuur, inspanning en ontspanning !

   

  Groeten, Dirk en Rita

  oktober 2016

 • Upper Mustang (augustus 2017)
  Upper Mustang (augustus 2017) Marjan, Mieke, Arie en Janette (Nederland)

   

   
  De vakantie is goed bevallen. Complimenten aan jullie, de gids en de dragers. Alles was goed gepland.  We zullen jullie organisatie zeker aanbevelen aan anderen.
   
  Nogmaals bedankt voor alles. We hopen snel nog een x van jullie diensten gebruik te mogen maken. 
   
  Groetjes

 • Onze Ganesh trekking (maart 2018)
  Helena, Marc en Zoë Onze Ganesh trekking (maart 2018)

  Met ons drieën storten we ons in een nieuw avontuur, mijn vriend Marc, dochter Zoë en ikzelf. Nepal wordt het. Het land staat bekend om zijn hoge gebergten en de trekkings die aldaar gebeuren. 

  Marc en ik zijn niet meer piepjong en tja, echte wandelaars kan je ons ook geen van allen noemen. We wandelen wel eens op de stille heide van de Kempen maar meerdaagse wandelingen daar hebben we geen kaas van gegeten en zeker niet in de bergen. Via internet doet Marc allerlei opzoekingen en verstuurt hij een aantal mails naar verschillende organisaties. 

  Uiteindelijk hebben we het meeste vertrouwen in Ganesh trekking én we kunnen in het Nederlands communiceren want de vrouw is Belgische, de man Nepalees. Het oogt professioneel en vooral er wordt op een correcte manier rekening gehouden met de dragers die je bagage meenemen op de trektocht, als je daar voor kiest. Zo zorgen zij ervoor dat ze goed schoeisel dragen, verzekerd zijn én er staat een maximum gewicht op wat ze meedragen. Niet onbelangrijk leren we op de tocht zelf want daar zien we toch ook wel heel andere situaties. Zoals dragers die met slippers aan meer dan 30kg naar boven zeulen voor een habbekrats, waarschijnlijk.

  Neen, wij vinden het niet alleen belangrijk maar vooral humaan en eerlijk zoals Ganesh trekking het organiseert.

  Wij boeken een 10-daagse trekking met 1 gids en 1 drager waarbij ons verzekerd wordt dat een goede basis conditie volstaat om de trekking te volbrengen. 

  We krijgen een nauwkeurige beschrijving van de trekking die we boekten en zo wagen we ons aan dit avontuur. Aan de luchthaven maken we reeds kennis met onze gids Sanjeet, een aangename, rustige jongeman die ons precies uitlegt hoe de trip zal verlopen. We vertrekken vanuit Pokhara en Sanjeet reist reeds met ons mee vanuit Kathmandu. De busreis op zich is al een belevenis, wat een "wegen" en wat een drukte. In Pokhara komt onze drager Chandra al even kennis maken met ons, een klein tenger manneke maar toch ook niet meer zo jong. 

  Morgen starten we. Nerveus beginnen we aan onze tocht in Nayapul, nadat we hier met een taxi met 5 naar toe reden. 

  "Easy day of walking", lacht Sanjeet ons toe. Nu ja, zo easy was hij nu ook weer niet maar we haalden hem wel. 

  We zijn er ons van bewust dat we niet de beste en zeker niet de snelste wandelaars zijn. Maar gedurende de volledige trip past Sanjeet de snelheid (nu ja, traagheid) aan ons aan en ook Chandra stopt regelmatig om te kijken of we nog volgen. Chandra oogt misschien niet meer jong maar wat loopt die man nog vlot langs, over en op de paden met een grote rugzak met ons gerief. 

  Onze tocht gaat van Nayapul naar Ghandruk, Tadapani, Dobato, Dhankarka en dan Khopra Danda. We vertrekken op een hoogte van 1070 m en klimmen tot 3660 m waar Khopra Danda gelegen is. Waar we na de eerste dag dachten "oeioei, waar zijn we nu aan begonnen? " merken we dat het per dag vlotter verloopt. Buiten in de teahouses/lodges waar we iets eten en/of overnachten komen we amper volk tegen. We genieten volop van de wandelingen, de uitzichten en het aangename gezelschap van onze gids en drager. 

  We krijgen super mooie zichten te zien want ook het weer zit ons mee. Wat dat betreft verlopen de dagen identiek, ' s morgens helder, mooi, zonnig weer, in de loop van de namiddag komt de bewolking op met kans op hagel en sneeuw. 

  Na Khopra Danda stappen we terug via Dhankarka en Swanta naaar Ghorepani. Van hieruit gaan we kijken hoe de zon op komt op Poon Hill, hier zijn we zeker niet alleen, vele toeristen willlen deze mooie plek zien. We zakken verder naar Tikkhedhungga en komen terug aan in Nayapul. 

  De 10 dagen vliegen voorbij en we zijn ontzettend blij dat we deze trip maakten. Wij maakten de juiste keuze om naar Nepal te gaan, Ganesh Trekking maakte voor ons de ideale tocht.

  Bedankt hiervoor! 

  Helena. Marc en Zoë  

   


All Rights Reserved. Copy Rights Protected
Members Of: tan tan tan
Powered By: Web Creation